Здорова їжа


здорове

Шкідливі речовини, які потрапляють в наш організм та отруюють його:

За рахунок токсинів зовнішнього генезу ( їжа -гормони, нітрати, шкідливі добавки; ліки — антибіотики, антисептики, важкі метали в повітрі, т.і.).

Наш організм самоочищується, але він не завжди може впоратися з цією метою. Тоді виникають різного роду симптоми недостатності функціювання органів і надалі можуть розвиваються різноманітні захворювання. Все розпочинається із гіповітамінозу, алергічних захворювань, порушення функцій органів і систем і може завершитись навіть онкологічними захворюваннями.

Очищення організму добре розпочинати  з кишківника → далі печінка → нирки → лімфатична система.

Гарно адсорбує і водночас насичує організм чудовий настій із вівса.
Не сильно розмелений овес кількістю 2ст.л., залити гарячою водою 0,5 л., та помістити суміш в термос. Дати настоятись 12 годин.
Пити по 1 стакану зранку і вечері краще натще або за 20 хв.перед їжею.

Чай молодості: пити зранку і ввечорі натще по 1 стакану теплого розчину. Приймати 1 місяць.
200 г ромашки,
100 г бессмертника,
100 г звіробою,
100 г березові бруньки. Можна додати шипшину.

1 ст.л змішаних трав залити 0,5л. гарячою водою. Дати настоятись 12 годин.

Лімфатичну систему добре дренує фізичні навантаження, масаж,сауна.

Для очищення організму також добре підходять щотижневі 1-2 розвантажувальні дні.
Далі можна практикувати нетривалі голодування на протязі 2-3 днів.

фібрент

Готова харчова добавка для очищення організму

Продукти, що очищують наш організм, краще як ліки (напередодні вживання краще проконсультуватись з дієтологом або лікарем гастроентерологом):

     1. Білокачанна капуста
Капуста включає в себе величезну кількість харчових волокон, які зв’язують важкі метали і токсини, і виводяться з кишечника. Також, капуста володіє органічними кислотами, які позитивно впливають на травлення і стабілізують мікрофлору. Однак це ще не все. У ній міститься достатньо рідкісний вітамін U, який “вбиває” небезпечні речовини та приймає участь в синтезі вітамінів і навіть загоює виразки.

Як вживати: можна свіжу або квашену, або навіть у вигляді соку.

  1. Червоний буряк
    Червоний буряк – “очищувач” організму №1. По-перше, в складі буряків – клітковина, мідь, фосфор, вітамін С і цілий ряд корисних кислот, які покращують травлення і вбивають гнильні бактерії в кишечнику. По-друге, до їх складу входить ліпотропна речовина “бетаїн”, яка змушує печінку краще позбавлятися від токсинів. А, по-третє, буряк сприяє омолодженню організму за рахунок фолієвої кислоти (створюється більше нових клітин) і кварцу (покращується стан шкіри, волосся і нігтів).

Як вживати: відварений, можна в борщі, або в якості салату чи у вигляді соку.

  1. Часник
    Більше 400 корисних компонентів міститься лише в одному зубчику часнику. Ці компоненти очищають судини, зменшують рівень холестерину в крові і вбивають причину раку мозку – клітини мультиформної гліобластоми! Компоненти часнику знищують причину виразки шлунка – хелікобактер! Вбивають глистів та дифтерійну, туберкульозну паличку.

Як вживати: найкраще свіжим, або в подрібненому стані. В обмеженій кількості.

  1. Ріпчаста цибуля
    Найважливіше в цибулі – фітонциди, які зберігаються в ефірних маслах. Фітонциди лише за секунди вбивають більшість бактерій і грибків. А також, цибуля допомагає покращити травлення та засвоєння поживних речовин, і навіть покращує апетит. Вона також містить величезну кількість сірки, яка знешкоджує і знищує «все шкідливе».

Як вживати: зазвичай свіжою, або в салаті. В обмеженій кількості.

  1. Яблука
    Яблука стабілізують роботу усієї травної системи, завдяки пектину і клітковині, яка “зв’язує” шлаки і токсини. Яблука покращують апетит, допомагають виробленню шлункового соку, позбавляють від закрепів. Також, яблука знищують збудників вірусів грипу А, дизентерії, золотистого стафілококу.

Як вживати: зазвичай їх вживають у свіжому вигляді , також можна у вигляді соку та тертої “каші”, або у вигляді компоту.

  1. Авокадо
    Багато хто, на жаль, не знає про корисні властивості цього “південного” фрукту. А дарма. Авокадо містить у собі чудову речовину “глютатіон”, яка блокує безліч небезпечних канцерогенів при цьому “розвантажуючи” печінку. Також, авокадо стабілізує рівень холестерину в крові, допомагає травленню, постачає в організм кисень.

Як вживати: зазвичай його їдять свіжим, як фрукт.

  1. Журавлина
    Журавлина, можливо, одна з найкращих “природних” антибіотиків та противірусних засобів! Вона очищає сечовий міхур від небезпечних бактерій. Ще не менш важливо й те, що журавлина допомагає боротися з утворенням ракових клітин, а також допомагає в очистці ймовірного утворення тромбів в судинах.

Як вживати: журавлину їдять свіжою з цукром або в якості морсу, соку, чи варення.

Джерело zdorovia

 

Мікронутрієнти.

Мікронутрієнти ( вітаміни і мінерали) — це комплекси, які каталізують ключові реакції обміну речовин. Без мікронутрієнтів ці процеси сильно тормозяться, і в організмі відбуваються небезпечні зміни.

Коли організм відчуває голод, він сигналізує — хочу їсти. Тому недостатність мікронутрієнтів теж викликає у нас голод. Клітинам потрібно щось більше аніж просто їжа, а продукти Корисні,  які мають багато поживних речовин. Якщо їх в організм не надійшло достатньо, він вимагає щось смачненьке. Якщо організм і надалі не отримує мікронутрієнтів,  він починає потрохи змінюватись, так що й надалі призводить до різних захворювань.

Вітаміни групи В( В1,В2,В3,В5,В9,В12) знаходяться в яйцях, твердих сортах пшениці, в висівках і злаках, зелених овочах, горіхах, печінці.
Нестача проявляється як: порушення сну, роздратованість, себорея, сухість шкіри і волосся, анемія, ламкість нігтів.

Вітаміни жиророзчинні А, Е, Д, К знаходяться в вершковому маслі, яйцях, насінні соняшника, горіхах, лососі, вівсі, сої, ламінарії.
Нестача: поганий зір, шкірні захворювання, м’язева слабкість, погане звертання крові, остеопороз.

Мінерали важко отримати з продуктами, тому що наша земля стає бідною на мінерали.
Організму постійно не вистачає селену, цинку, магнію, йоду.

Магній — це наш антистрес, який стимулює утворення білка, притуплює викид інсуліну.
Прояви нестачі: стрес, розлади сну, втома, а ще цікавим є те, що нестача стимулює утворенню гормону стрессу, який провокує нас їсти солодке.
Продукти: мигдаль, злакові, родзинки.

Цинк — попереджує старіння, впливає на розумову діяльність, стимулює утворення клітин імунітету, впливає на утворення білка.
Прояви: розвиток дітей затримується, регенерація клітин погана.
Продукти: вівсянка, сир, квасоля, масло вершкове, пшениця, яловичина.

Селен входить в склад гормону тироксину, жіночий мінерал молодості — відстрочує клімакс, протипаразитарний, протимікозний, покращує засвоєння йоду.
Прояви: часті захворювання, понижений зір і працездатність, гнійні захворювання шкіри, знижене лібідо.
Продукти: кукурудза, фісташки, горіхи, броколі, сочевиця, індичка.

Надмірне вживання солі і солодкого виводить мінерали.
Кращі мікронутрієнти в баночках, які мають сертифікацію GMP.

оріфлейм

 

Готова почуватися чудово і мати приголомшливий вигляд? За допомогою наших продуктів і простих, але ефективних порад, ми відкриємо перед тобою цілий світ здоров’я і правильного харчування. Адже жити повним життям із Wellness так просто!

 

                                                                   

Спортивне харчування для жінок.
Протеїн — це білок, будівельний матеріал наших клітин. Особливо нас цікавлять м’язи, тому що саме  вони є основною фабрикою переробки жиру.
Ми не повинні м’язи витрачати, а навпаки бажано нарощувати в деяких місцях (наші сідниці).
Після тренування наш організм починає відновлюватись, якщо немає будівельного матеріалу, то м’язи  руйнуються.
Білки добре впливають на гормональний фон і імунітет.
Для найкращого засвоєння і не збільшування калорійності на протязі доби добре використовувати –

1) Протеїн Ізолят. Цей протеїн немає вуглеводів. Приймати після тренування, бажано на воді.

2) BCCA- це 3 незамінні амінокислоти, які потрібні для кращих зв’язків між клітинами.
Важливі компоненти білка. В крові цих амінокислот мало особливо, коли займаєтесь силовим навантаженням. Щоб не руйнувались м’язи, його вживають  під час тренування.
Допомагають збільшити суху м’язову масу, зменшують жировий прошарок.

3) L-карнитин, колись його називали вітаміном.
Ця речовина переробляє жир в енергію.
Приймати перед тренуванням, бажано бути голодним.
Підвищують витривалість, зменшують м’язева біль після тренування

4) Гейнери- це білки з вуглеводами. Вуглеводів містять високий відсоток -40-50%.
Приймати після тренування, особливо тим, хто хоче збільшити свою вагу.

 

жири

Жири є насиченні і ненасиченні.

Корисні насичені жири ми можемо знайти в тваринних продуктах.

М’ясо, риба, яйця, молоко, сир, масло вершкове 82,5%, сало. В цих продуктах є також холестерин, але цей холестерин впливає на наш організм так ,що навпаки виводить поганий холестерин. Тому цей жир ми маємо любити, але вживати в міру.

Ненасичені жири є надзвичайно корисні. Тільки в необроблених оліях, холодного віджиму.
Поліненасиченні жири (омега 3 і 6) можна найти в льоні, соєвому маслі, волоських горіхах, рибі, пророщених зернах пшениці, гарбузі, кунжуті, розторопші).
Мононенасиченні Омега 9 в соняшнику, оливках, мигдалі, фундуці, фісташках і рапсовій олії.
Ненасиченні жири мають вітаміни А,Е,Д,К,РР,В і мінерали цинк, селен, йод, фосфор,залізо, кальцій.

Є дуже не корисні трансжири. Це перероблені рослині олії з різними добавками.
Маргарини, олії на яких часто смажать, вся випічка з магазину, цукерки, м”ясні магазині продукти, майонези.
Транс жири призводять до утворення вільних радикалів, які нас вбивають. Це передчасне старіння, збільшення поганого холестерину (інфаркт, атеросклероз, інсульт), онкологічні захворювання.
Бажано ці жири виключити з раціону харчування.

Добова норма жирів 1- 1,5 гр. на кг тіла.
Бажанно вживати 50% насичених, 50 % ненасичених жирів

Бажаю усім натхнення до змін у своєму тілі!

Білки це будівельний матеріал нашого організму.
Без білка діти не ростуть, жінки перестають бути красивими. Це основа клітин (наша шкіра і органи), гормонів які керують нашими емоціями.

Білок тваринний (риба, м’ясо, сир, кефір, йогурт, яйця) засвоюється на 90%. При умові здорового і чистого кишківника і разового вживання 30гр (150гр м’яса, 200 сиру, 2 яйця)
Білок рослинний засвоюється 60-80%, але більш корисність ніж тваринний.

Білок має в собі ще клітковину. Це соя, квасоля, каші особливо пророщені зерна, горіхи, гриби, сочевиця.
Найкраще комбінувати рослинний і тваринний білок.

Норма білку на день 0.8гр на кілограм ваги тіла, хто займається спортом до 1.7гр на кілограм тіла.
(Наприклад: Моя вага 57 кг, я займаюсь спортом мені потрібно на добу 80гр білку, але не менше 40гр.
Тому коли в мене силове тренування я їм більше білка – 80гр, коли я не займаюсь, або маю кардіо навантаження я споживаю 40гр.

В звичайний день їм (40гр): ранок 200гр. гречаної каші. Обід 100 гр. сиру домашнього. Ввечері- один білок яйця. Коли силовий день (табата) збільшую кількість білка в два рази).

Найкраще вживати тваринний білок з овочами.Овочів має бути в 2 рази більше (морква, буряк, капуста,редька,морська капуста,огірки, помідори……)

Я знаю і розумію,що деколи це здається важко осягнути. Але коли ми хоч трохи занурємось в наш внутрішні світ, ми можемо з ним потоваришувати і покохати.

Не всі вуглеводи одинакові.
-Вони діляться на дві групи по швидкості проникнення в кров і здатності викиду інсуліну в кров.
-Надлишок цукру в крові призводить до депонування його в жир і хворобам.
-Корисні вуглеводи- це ті, котрі помалу засвоюються і помалу розщеплюються.

Для гарного настрою потрібно:
1.- Продукти з амінокислотою ТРИПТОФАН ( квасоля, твердий сир, домашній сир, гриби гливи, гречка, вівсянка).
-Вітаміни групи В (салат, овочі, фініки, яблука, банани, яблука, висівки).

-Мінерал магній(мигдаль 8 шт, чорнослив, курага, інжир, морська капуста).
2.Сонячні промені і свіже повітря. Насолоджуйтесь прекрасною весняною природою і сонячним теплом.
3.Фізичні навантаження .Дозвольте собі прогулятись 1 годину на природі. Ви отримаєте море задоволення!

Автор-дієтолог Оксана Верлан

 

12366123_989202497827054_3508334190764093635_o